fredag 15 december 2017

Veckobrev

Hej på er
Jag börjar med att be om ursäkt, det var jag som missade att lägga ut information för veckan som varit. Det har bara varit en vanlig skolvecka och ingen har missat att ta med något viktigt.

Oj, vad veckorna går fort! Då är vi srax framme vid den sista skolveckan före jullovet. Vi har jobbat vidare med vårt temaarbete Barn förr och nu och nästa vecka är sista gången med grupperna åk 1 och 2 för detta tema.

I svenska har vi jobbat med bokstavståget och bokstaven Pp. Pratat om vad den heter, hur den låter och hur den ser ut. Vi har gjort listor på P-ord och gjort meningar med P-orden.

Papegoja, pappa, prutt, paket och många fler ord…de är väldigt kreativa.

Vi har lyssnat och läst läsläxor, vad duktiga de har blivit på att läsa!! Nu tar vi paus med läsläxan över lovet och börjar om onsdag 10/1-2018

I matematik har vi arbetat med mynt 1kr, 2 kr och 5kr. Räknat ut hur mycket pengar som är i olika plånböcker och hur mycket man har kvar när man köper något. Vi har jobbat med talen 6 och 7, hur man delar upp talen samt addition och subtraktion.
Vi har även jobbat med bråk. Pratat om vad är en hel, en halv och en fjärdedel. Hur skriver man det på ”mattespråk”? Vi har delat äpplen och chokladkakor i halvor och kvartar och tittat på vilken bit som är störst resp. minst.


På idrotten har vi jobbat med racket. Badminton, mjuktennis, lacross och pingis.
Alla har fått prova olika sorters rack och bollar. Vad svårt det kan vara att jonglera, serva och balansera bollen.

På bilden har vi gjort vinterbild med snögubbar. 


Ha en trevlig helg!
// Tove, Helena och Susanne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar