fredag 22 december 2017

Veckobrev v 51

Hej på er där hemma!

Sista skolveckan denna termin har varit lite annorlunda. Trevligt annorlunda. Vi har bl.a. avslutat vårt temaarbete och det gjorde vi utomhus. Vi följde stigen med brinnande marschaller och hamnade vid en fin brasa. Tomten skulle komma på besök, men han fick tyvärr förhinder. Problem i tomteverkstan tydligen.. Men han hade lämnat en julklapp till barnen. En julklapp som man mycket väl hade kunnat få även för 100 år sedan. Det var tomtebloss, som ettorna fick placera fint i snön och tvåorna fick tända dem. Det sprakade så fint där i skogen =).

Vi har varit på en fin julkonsert som barnen i kulturskolan anordnade. De är så duktiga! Om några år kanske våra ettor också spelar med i orkestern.

Elevens val var riktigt trevlig och barnen verkar ha haft roligt!

Våra fina sexor har varit på besök och läst sina egentillverkade sagor. Ett mycket bra initiativ, som förutom utveckling i skrivande och berättarläsning också främjar det sociala ute på rasterna.
Tack sexorna och Magda!

Vi har pysslat, städat och donat och idag, fredag, har vi haft vår omtyckta ”biodag” Det har gått jättebra!

Vi har skickat med ett litet brev från Tomten till barnen. Det är en slags läsbingo. Det är såklart frivilligt, men riktigt bra för att fortsätta sin läsutveckling.

Denna första termin i åk 1 har gått riktigt fort och det betyder ju att vi har haft himla roligt! Tack så mycket för det och för era fina barn. Det är en ära att jobba med dem! Vi vill också tacka riktigt, riktigt mycket för den fantastiska julgåvan, den lever vi länge på! Tack!

Skolan börjar igen den 10 januari 2018 kl 08:10, en vanlig skoldag. Välkommen!

Slutligen vill vi önska er alla en riktigt fin jul och ett gott nytt år!

// Tove, Susanne och Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar