måndag 30 oktober 2017

Hallå där hemma!


Vecka 43 var en riktigt intressant vecka! Våra elever börjar behöva lite lov och så lägligt då, att det kom ett litet höstlov inspringandes =)


Vi har jobbat med bokstaven Mm, vad den heter, hur den låter och hur den ser ut och om det är en vokal eller en konsonant.


På matten har vi börjat jobba lite med att skriva och räkna addition. I engelska har vi spelat spel som handlar om det vi hittills lärt oss på engelskalektionerna . På idrotten blev det en redskapsbana, som tränade grovmotoriska grundformer. Motoriken är viktigare än man tror för inlärningen.


I onsdags var vi ute i skogen på förmiddagen, där vi först hade lite matematik. Barnen fick hämta en gren från marken, som var lika lång som dem själva. Därefter fick de leta efter jämnlånga kamrater. Därefter lade vi alla pinnar på marken för att se hur långa klasser vi har. Sedan kollade vi hur många fot lång vi är i klasserna. Förmiddagen avslutades med en efterlängtad fikastund.


I fredags pysslade vi halloween och tillverkade fantastiskt skräckinjagande alster :/ veckan avslutades med ”Familjen Rysberg”, fantastiskt rolig serie på Svt Play =)


Ha ett riktigt trevligt höstlov!


// Tove, Susanne och Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar