torsdag 6 oktober 2022

Inför vecka 41

 Hej!

Såhär ser nästa vecka ut:

Måndag 10/10

Tisdag 11/10

Onsdag 12/10

Torsdag 13/10

Fredag 14/10






14.10-15.00 Läxhjälp




Inlämning teknik-uppgift



14.30-15.15 Extramatte


Läxa språkval

6A promenad på idrottslektionen

13.25-14.20
Cirkusskola i gympasalen  

14.30-15.15 Skolkör / Extra engelska

NO-prov


Inlämning faktatext SV/SO

Ämnen
I matematiken kommer vi denna vecka att avsluta kapitlet "De fyra räknesätten". Nästa kapitel ligger fokus på bråk och att räkna med bråktal. Vi kommer också att arbeta med skala i samband med Skolhackaton som vi genomför vecka 42.

I teknik arbetar vi om hållbar utveckling. Eleverna tränar på att skriva en argumenterande text i och med denna uppgift. Uppgiften kommer att bedömas i teknik och i svenska.
OBS! Om eleverna vill ha feedback så kan de lämna in texten via teams (Lämna in) innan veckans slut, så kan Anna ge återkoppling så att de kan förbättra sin text innan sista datum för inlämning. I Teams finns uppgiften, samt exempel på en argumenterande text där strukturen är tydliggjord. Ni hittar denna under klassens teams-grupp --> Filer --> Teknik.

I musiken tränar vi på ensemblespel, det vill säga att spela och sjunga tillsammans hela gruppen. Några sjunger och några spelar piano/gitarr/trummor. De som har musik kommer att ha prov i teoretiska delar framöver, vilket Anna kommer att informera om i god tid innan.

I SO har vi snart arbetat färdigt om Europa. Eleverna har börjat skriva på sina faktatexter om ett europeiskt land, som vi skriver på svensklektionerna. De får skriva texterna fram till onsdag nästa vecka. Är man inte klar då, får man skriva texten hemma och lämna in den senast på fredag nästa vecka. Uppgiften med instruktioner hittar ni i Teams. Parallellt kommer vi att börja jobba med världsdelarna under nästa vecka och v. 43. Arbetet avslutas med ett test fredag v. 43 om namn och lägen, där eleverna ska kunna placera ut länder, huvudstäder, bergskedjor och hav. På seterra.com finns det många övningar där man kan träna på namn och lägen. 

I engelska kommer vi denna vecka läsa färdigt den skönlitterära boken Wonder som vi har läst tillsammans. Som belöning kommer vi tillsammans se filmen på måndag nästa vecka. 

I svenska, engelska och matte kommer vi resterande veckor fram till höstlovet även att förbereda och träna inför de muntliga nationella proven som sätter igång efter höstlovet. 

Med vänliga hälsningar, 

Anna, Julia & Tove 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar