torsdag 17 februari 2022

Vecka 7

Hej igen!

Veckans tema på skolan är vänliga veckan. Igår gjorde vi några gruppstärkande övningar i klasserna, vilket var väldigt uppskattat! Nästa vecka ser ut som följande:

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

 

09.50 Möte angående slöjden




14.30-15.15 Läxhjälp

 





14.30-15.15 Extramatte








14.30-15.20 Skolkör







Utvecklingssamtal för 5A startar igång nästa vecka, när Julia är tillbaka igen. Anna har även utvecklingssamtal för de som är kvar i 5B. Eftersom Julia varit på andra uppdrag i veckan har vi haft Siv som vikarie för henne. Det har generellt fungerat bra, men i de olika klasserna finns det elever som inte beter sig helt okej när det kommer en vikarie. Det har varit lite stökigare än vanligt och vi påminner eleverna om att bemöta alla runt om kring sig på ett respektfullt sätt.

Idag och imorgon påbörjar vi en ny mattebok och ett nytt kapitel, som heter "Numeriska och algebraiska uttryck". Det handlar om prioriteringsregler inom matematiken. Vi återkommer till att jobba med de fyra räknesätten och problemlösning. Avsnittet om bråk var ett väldigt svårt avsnitt, vilket jag sett under arbetets gång men också nu när vi repeterat och haft prov. Det som många tycker är svårt är att omvandla (förlänga och förkorta) bråk, samt att addera eller subtrahera olika stora bråk. Jag kommer att göra repetitionsuppgifter som eleverna kan välja att göra när de har tid. Vi behöver tyvärr gå vidare för att hinna med fler områden i matematiken, men det om bråk återkommer även mer i årskurs 6.

I NO skriver eleverna faktatext om olika sjukdomar, för att sedan ge kamratrespons på varandras texter. Även i tekniken tränar vi på att skriva faktatexter, men om tekniska lösningar som nyttjar elektricitet. Även där får eleverna öva på att ge respons på varandras texter. Texterna om sjukdomar hänger vi upp i klassrummet som en utställning.

I SO har eleverna jobbar om stormaktstiden, och i engelska har vi arbetat med London och sett och arbetat kring Holly Hobbie (en serie).

Det kommer ut information på bloggen imorgon om en friluftsdag. Håll utkik efter information! Eleverna ska få med sig information i pappersform också.

Trevlig helg!
/Anna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar