fredag 5 juni 2020

Veckobrev v23.

Hejsan svejsan!


Vad tiden går fort även när vi inte vill det.  Men visst längtar vi alla efter sommarlov 
det ska vi inte sticka under stolen med.

I matematiken har vi fortsatt att arbeta med bråk. Vi har fortsatt att adderat och subtraherat bråk med gemensam nämnare och det har de förstått väldigt bra. Att storleksordna bråk är nog det som är klurigast. Vad är störst 1 tredjedel eller 2 tiondelar osv.

På svenskan har vi arbetat om argumenterande text. De har i Bokstavslandet fått skriva en egen argumenterande text.

Vi har inte hunnit läsa så mycket i boken Pojken och Tigern men de tar sig sakta fram genom Sveriges landskap. Vi har sett på film om vår huvudstad.

Fotboll och brännbollsdagen blev fantastisk, nästan för varm för de aktiva. Glada barn på matcherna, lite tråkigt att förlora, roligt att vinna men framförallt en rolig dag ute tillsammans.

Efter lunch på torsdagen var vi ute i skogen och lekte. Det var länge sedan vi gjorde det och det var full aktivitet i skogen.

Torsdag 12/6 tänker vi gå på utflykt till badstranden. Lunch får vi från skolan. Ta med tallrik,bestick och mugg. Barnen får gärna ta med eget fika, badkläder och handduk. Myggmedel och solskydd kan också vara bra!

Gällande Corona hänvisar vi i fortfarande till länken nedan, den sidan uppdateras kontinuerligt. Om vi får reda på någonting utöver det som står på den sidan, skriver vi det här i vår blogg.


https://boden.se/kommunen/coronaviruset


Var rädda om varandra 💚

Helena och Susanne  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar