fredag 3 april 2020

Veckobrev vecka 14

Hej där hemma!


Denna vecka har vi inlett matematiken med omkrets och area. Några nya begrepp och arbetsmetoder som behöver tränas på. Vi har övat på att skriva Nationella Prov och ser det som en bra träning inför andra prov och de visar tydligt vad vi behöver träna mer på!

På svenskan har vi arbetat med kapitel 7A i Bokstavslandet. Där tränar vi på bl.a. sj-ljudet med stavningen ch, läsförståelse och mycket annat. 

Tisdagens idrott bestod av ett litet minilopp på skidor. Vi fick ihop 115 varv tillsammans, alltså åkte vi 9,2 mil. Drygt ett Vasalopp, tjohoo så bra vi är! Även denna dag lyste solen fantastiskt på oss och barnen svettades😅 

Tack än en gång till Erik som fixar vårt skidspår, det är guld värt! 

Onsdagens idrott var innebandyövningar och spel med frigolitklubba.

Vi har arbetat kring påsken på SO, varför vi firar påsk, hur vi firar påsk och lite religioner och traditioner.

Gällande Corona hänvisar vi i fortfarande till länken nedan, den sidan uppdateras kontinuerligt. Om vi får reda på någonting utöver det som står på den sidan, skriver vi det här i vår blogg.

https://boden.se/kommunen/coronaviruset

Vi uppmanar våra elever att tvätta händerna noga, alltid till maten och extra efter varje rast. Vi har handsprit i klassrummen. Påminner och uppmanar om att nysa och hosta i armvecket. Inte hälsa med att ta i hand, inte kramas eller dela vattenflaskor med varandra o.s.v.
Ta hand om varandra!

Trevlig helg!

Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar