fredag 24 januari 2020

Veckobrev v4

Hej på er!


På matematiken har vi fortsatt att arbeta med talområde 0-10 000. Vi har även kikat på Egypternas gamla talsystem och jämfört det med vet vi använder nu. 

På svenskan har vi arbetat vidare i arbetsboken, 5A i Bokstavslandet, "Stjärnfall".  Vi har även tränat extra på läsförståelse, skriva, alfabetisk ordning. 

Skridskor åkte vi både tisdag och onsdag. Vad roligt det var, alla var med och åkte. Vi hade skridskoskola, lekte lekar och åkte en teknikbana.
Däremot är det flera barn som inte kan ta på sig sina skridskor själva ännu. För era barns skull träna hemma!! Det betyder mycket för dem att klara detta själv.

På engelskan tränade vi på att prata och föra dialoger. Månader, dagar, igår och imorgon var viktiga begrepp denna vecka.

På torsdagen hade båda klasserna vikarie och det fungerade jättebra. Både barn och vikarier var nöjda, en vikarie skrev "haft en jättebra dag och alla har skött sig, STJÄRNA till dem". Vi blir så glada när vi kommer tillbaks och får höra det. Ni kan gärna berömma era barn hemma för det.

Idag, fredag, har vi avslutat veckan med Kahoot om Stenåldern, talen till "10 000" och "Hur stavas det?"


Trevlig helg!

Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar