fredag 13 september 2019

Veckobrev vecka 37

Hej på er där hemma!

Tiden sägs gå fort när man har roligt. Vi har roligt!

På matematiken arbetar vi med olika metoder i addition med ental, 10-tal och 100-tal och i veckan har vi växlat 10-tal till 100-tal.

Svenskan består av läsförståelse, frågeord och vi forskar vidare om olika djur. Vi börjar också förbereda oss för en redovisning om dessa djur.

På engelskan har vi pratat engelska, läst engelska, tränat på I am, you are, he, she, it is, fraser och dialoger. Träna gärna även hemma på att tala engelska och träna på glosor.

På NO/SO arbetar vi vidare med hösten, årstider och månader. Samt samarbetar och pratar förhållningssätt, moral, etik m.m.

I tisdags var vi ute och sprang stafett på idrotten, det tyckte barnen var kul! De ville gärna springa mer, men 50 minuter "springer iväg" ganska snabbt =)

Onsdagens förmiddag tillbringade vi på badhuset och simtränade. Det gick 
såklart jättebra!

På musiken med Karin sjöng vi härliga, tokiga, sorgsna, busiga, glada sånger av Astrid Lindgren. Ett inledande arbete på vårt tema. 

Idag fredag, har vi fröknar varit på utbildning här på skolan och lärt oss mer om Singma matematik. Mycket inspirerande! Eleverna har sett på Lilla Aktuellt och diskuterat nyheter från världen.

På tisdag börjar vi med läxorna. Det blir en läsläxa, en skrivläxa och en matteläxa. Eleverna har en vecka på sig för detta arbete. De får gärna lämna in skriv- och matteläxan när de har gjort den färdig. Läsningen bör ske 15 min varje dag i 5 dagar som minst.

Vi vill tacka så mycket för föräldramötet i tisdags! Det var lite annorlunda sätt att ha föräldramöte på. Vi tycker att det var trevligt även om vi såg utvecklingspotential. Ni får mycket gärna lämna respons och tips på utveckling!

Se även informationen från mötet!

Trevlig helg, Helena och Susanne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar