fredag 9 november 2018

Veckobrev v45

Hej på er!

Måndagen inleddes med att vi fick besök av elevhälsan. Denna gång pratade vi om vänskap, såg film och gjorde värderingsövningar. Idag fredag har vi tränat på att ge varandra komplimanger som en fortsättning på vårt värdegrundstema.

På måndagens idrott värmde vi upp med Röris och lekte Piraternas land. Vi tränade på lekars regler, hur man är en sjyst lagkamrat och på att vinna och förlora. Dagens idrott var redskapsstationer och lek.
Många barn glömmer sina innegympaskor hemma. Påminn dem och se till att skorna kommer med till skolan. 

Denna vecka har vi fortsatt att arbeta med att skriva sagor. Vi har använder fortfarande händelseschemat där eleverna får planera sin berättelse.
Vi har även arbetat med arbetsboken till Bokstavslandet, det handlade om ng ljudet och meningsbyggnad.

I matematiken arbetar vi vidare med multiplikation och division. Nu har det handlat om att sortera lika många i rader och grupperingar. Vi har räknat två hopp, tre hopp, fem hopp osv. 
Vi repeterar även klockan. Vad heter de olika visarna? Hel och halvtimme har vi pratat om denna vecka. Några kan klockan och några tycker fortfarande att det är svårt.

På musiken började vi sjunga julsånger.

Vi behöver fortfarande någon av er föräldrar som tar på sig ansvaret för isbanan.Vi har ansvaret v7. Den ansvarige ska med hjälp av andra föräldrar spola isen minst en gång denna vecka. Hör av er!!

Grattis alla pappor på farsdag!!

Ha en skön helg!
Helena och Susanne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar