fredag 31 augusti 2018

Fredag 31 augusti 2018



Hej där hemma!

Vi har haft en fartfylld, schemabrytande och rolig vecka! 

På engelskan har vi repeterat några engelska uttryck, glosor och tittat lite på den nya läroboken "Magic". Vi lekte även "Fruitsallad" både på engelska och svenska, kul!

På svenskan har vi tränat på meningar med punkt. Vi har läst både högläsning och tyst för oss själva i de böcker vi lånade på bokbussen. Vi har också tjuvtittat lite i vårt nya läromedel i svenska, "Bokstavslandet". Ett riktigt trevligt, bra och omfattande material. Vi läser "Handbok för superhjältar där vi jobbar med dessa teman: Superhjältar, mobbning, utanförskap, skola, ny i klassen och äventyr. Spännande och lärorikt!

Vi har haft klassråd och bestämt vilka regler vi ska ha i vår klass och gett tips på regler för vår skola.

På måndagen gick vi en trygghetsvandring runtom i skolan. Där gick vi igenom hur vi gör om det börjar brinna, men även hur det kan kännas t.ex. i omklädningsrummet, matsalen, toaletten, i mörka vrår i skolans lokaler och lite annat.

Våra tvåor har blivit faddrar till sexåringarna på skolan. Vi bjöd in dem på en aktivitet i skogen där de fick lära känna varandra och jobba med några uppdrag. Tvåorna tog sitt fadderskap på fullaste allvar, de var mycket duktiga!

Femmorna på skolan är faddrar till våra tvåor och de bjöd in dem till skolan och utförde roliga lekar med barnen. Trevligt!

Vi har även hunnit inleda ett litet arbete om valet. Ni får gärna prata om detta hemma också =)

I år har vi äran att få träffa Solveig som är vår nya musiklärare. Vi sjöng några olika låtar, både lätta och svåra.

Vi avslutade veckan med en trevlig stund i det fina vädret i skogen.

Nästa vecka påminner vi er om idrott på måndag och på fredag och föräldramötet som är på måndagkväll. 

Ha en trevlig helg!
// Thomas, Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar