fredag 13 april 2018

Veckobrev v15


Hej där hemma

Vecka 15 har vi börjat att arbeta med ett arbetshäfte som heter läsförståelse. I det ska man läsa en text, titta på bilderna och sedan svara på frågor om texten. Nu i början jobbar vi gemensamt med texten och går igenom frågorna tillsammans. 

På tisdagen kom bokbussen och vi lånade böcker. Några har glömt att lämna igen de böcker som de tidigare lånat och det kan man göra i efterhand på biblioteket.

I matematik har vi börjat arbeta på Bingel. Alla barn har fått en egen inloggning och där lägger vi upp uppgifter från olika matematikböcker. Eleverna får gärna arbeta hemma på Bingel. De kommer att få med sitt lösenord hem. Alla hinner inte göra klart uppgifterna på lektionerna och om man är klar med det kan man träna mer på det som heter ÖN. Där finns matematik, svenska och annat roligt.
Vi har lagt upp uppgifter som heter dubbelt och hälften, de får de gärna träna på hemma. Det här begreppen har många svårt att veta vad de betyder.


Nästa vecka på tisdag är Helena, Tove och jag(Susanne) på matematikkurs och det kommer att vara vikarie i klasserna.

I övrigt så är det väldigt stora och roliga vattenpölar ute på skolgården! De flesta barn leker vid eller i dessa… De blir blöta oavsett vad de har för kläder på sig ute så skicka med extra kläder och strumpor.

Ha en trevlig helg!
// Tove, Helena och Susanne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar