fredag 23 februari 2018

Veckobrev v 8


Veckobrev v 8

Hej svejs!

Vecka 8, en kall men rolig vecka! Tyvärr frös skidåkningen inne, så det blev ”fånga flagga” inne i gympasalen istället. Men det var också kul!

Vecka 8-9 har vi förmånen att få ha praoelever från Björknässkolan, jättekul och mycket uppskattat av både barn och vuxna!

På svenskalektionerna har vi jobbat  med bokstäverna Yy och Cc och så  jobbar vi på med meningsbyggnad  =) Vi skriver sagor, illustrerar fina bilder och berättar.

Mattelektionerna bestod återigen i huvudsak av Vektor, men även av problemlösning och Skolplus. Vi pratar mycket matte, de får förklara hur de löser en uppgift, hur de tänker och hur andra kanske har tänkt. Vi försöker använda oss av olika matematiska begrepp såsom addition, subtraktion, termer, summa differens, fler än, färre än, dubbelt, hälften o.s.v. Prata gärna matte i vardagens händelser därhemma =)

På engelskan har vi lärt oss en massa glosor av Big Mussy och gänget och sedan har vi illustrerat några av skådespelarna.

Vi har jobbat vidare med vilda djur i skogen, denna gång lo, järv, varg och björn. Nu får våra elever forska lite mer självständigt, men såklart hjälps vi åt. Det är inte det lättaste detta.

Idag, fredag, fick de som ville äntligen åka skidor. Det blev även skridskor, åkning på snökullen och fria lekar i det friska vädret J

Vi har lagt in en liten problemlösning som matteläxa här på bloggen. Gör den gärna med era barn och lämna in en eller flera lösningar till oss!

Nästa vecka hoppas vi att det inte blir så kallt, så att vi kan åka skidor på idrotten.

Påminner även denna vecka om att sjukanmälan görs på Dexter och på följande telefonnummer:

1A 070-211 48 05

1B 070-241 93 44

 

Ha en riktigt trevlig helg!

// Tove, Susanne och Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar