fredag 19 januari 2018

Hej där hemma

Vecka 3 har vi fortsatt att arbeta med svenska och med bokstavståget. Vi arbetar med en bokstav, pratar om vad den heter, hur den låter och hur den ser ut. Vi har gjort listor med ord och gör meningar med orden. Vi jobbat med meningar, pratat om stor bokstav och punkt. Vi har skrivit meningar på pappersremsor och klippt isär orden. Hur kan man veta vilket som ska vara först och sist. Kan man flytta om orden? 

I matematik har vi börjat arbeta med en app som heter Vektor. Alla barn har fått en egen inloggning och arbetar där på sin egen nivå. Där arbetar man med taluppfattning, talraden, mönster, minnesträning, tangram, addition och subtraktion. Beroende på vilka svar man ger, hur många rätt man har så ökar svårighetsgraden och eleverna får hela tiden övningar på sin egen nivå.
Vi kommer att arbeta med Vektor varje dag i 30 min, den stänger av sig själv efter 30 min så då kan man inte göra mer den dagen. 8 veckor ska vi arbeta med den.
Under terminen kommer vi också att arbeta med praktisk matematik, bråk, längd, volym, geometri, tid och problemlösning.

Om ni vill kika närmare på Vektor så är detta en gratis app. Flera barn har redan frågat om de får ladda hem den hemma. Vi har svarat JA men att de får ha en annan användare hemma. Det är ju bra med mycket träning bara de inte blir leds.

På idrotten har grupp 1 åkt skridskor, jättekul. Superfin isbana har vi nu mycket tack vare Stens pappa Göran som lagt ned många timmar på skottning och spolning. ETT STORT TACK TILL DIG!!
Vi har också hunnit vara på badhuset, kul att bada, nyttigt med vattenvana och bra att börja träna simma!
Vi avslutade fredagen med att åka skridskor eller åka madrass på skolgården.

Nästa vecka kommer jag(Susanne) att vara på utbildning från tisdag-fredag, då kommer Tove vara ansvarig för klassen. Malin Klang kommer att hålla i idrotten på torsdag.

Ha en trevlig helg!
// Tove, Helena och Susanne



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar