fredag 2 september 2016

Veckobrev v. 35

Så var ännu en skolvecka till ända. Även denna vecka har vi lekt en hel del namnlekar och gruppstärkande lekar. Värdegrundsarbete är ett viktigt inslag i vår vardag och vi arbetar för att alla ska lära känna alla i klassen.

Vi har pratat om vilka regler som gäller på skolan och om hur man är en bra kompis. Dessa förskoleklassare är som så kloka och förståndiga ibland. "Det är ju bara att tänka på hur man vill att andra ska vara mot en själv och så är man likadan tillbaka", sa en av killarna. Tänk så enkelt det låter, tyvärr är det inte alltid lika lätt i praktiken. Vi arbetar vidare med detta.

I tisdags var vi ut i bärskogen och plockade lingon. Dessa bär har barnen själva rensat och tanken är att vi ska baka något gott med dem nån gång framöver.

I dag, fredag, började en ny tjej i klassen. Hon heter Roba och kommer från Syrien. Hennes hemspråk är arabiska. Förra veckan började Rosa i klassen. Hon kommer från Irak och pratar kurdiska. Bägge dessa tjejer är hjärtligt välkomna till oss och vi hoppas att de kommer att trivas tillsammans med oss!

Veckan som kommer, v.36:

Torsdag - "Skoljoggen" (Heden i rörelse) i spåret i skolskogen.
Vi rekommenderar att barnen har på sig springvänliga kläder - och skor - när de kommer till skolan på morgonen. 
En vattenflaska kan vara bra att ta med sig denna dag! 


Många av er har bokat in tider för inskolningssamtal, men det är långt ifrån alla. Prata med någon av oss (Lena, Tove eller Camilla) om ni inte fått någon tid så fixar vi det!


Trevlig helg! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar